Европа е в очакване на пика на унищожителната гореща вълна, а горските

...
Европа е в очакване на пика на унищожителната гореща вълна, а горските
Коментари Харесай

Европа е в очакване на пика на унищожителната гореща вълна

Европа е в очакване на пика на унищожителната гореща вълна, а горските пожари изпепеляват обширни елементи от Северното полукълбо и постановат евакуацията на 1200 деца наоколо до гръцки морски курорт, съобщи Агенция Франс Прес.

Здравните управляващи сигнализираха от Северна Америка до Европа и Азия, като призоваха хората да пият вода и да се предпазят от палещото слънце, което е блестящо увещание за последствията от световното стопляне.

Европа, която е най-бързо затоплящият се континент в света, се готви за най-високата температура в историята си на италианските острови Сицилия и Сардиния, където Европейската галактическа организация предвижда оптималната температура от 48 градуса по Целзий.

" Екстремните метеорологични условия... оказват съществено влияние върху човешкото здраве, екосистемите, стопанските системи, селското стопанство, енергетиката и водоснабдяването ", съобщи генералният секретар на Световната метеорологична организация (СМО) Петери Талас.

Това акцентира все по-належащата нужда от допустимо най-бързо и надълбоко понижаване на излъчванията на парникови газове. "

Оранжев код за горещина е в действие за южната част на Румъния. Опасно горещо ще бъде през днешния ден в Букурещ и окръзите Мехединц, Горж, Вълча, Арджеш, Дъмбовица, Яломица, Кълъраш, Гюргево, Илфов, Телеорман, Олт, Долж. В 8 сутринта термометрите в румънската столица към този момент посочваха 27 градуса.

Два горски пожара не престават да бушуват югоизточно и западно от гръцката столица Атина, предизвиквайки евакуации от морските курорти, оповестява в. " Катимерини ".

През миналата нощ и двата пожара останаха отвън надзор, а самолетите и хеликоптерите за гасене на пожари не можеха да работят на мрачно, което още повече затрудняваше пожарникарите и доброволците в опитите им да ги овладеят.

Поради високите температури и сухото време огънят се разраства бързо. За това спомагат и ветровете, чиито пориви съгласно Атинската обсерватория превишаваха 50 километра в час през вчерашния ден.

В Куварас югоизточно от Атина огънят се популяризира върху фронт от 12 километра единствено за дава часа, отбелязва противопожарната работа

Първият сигнал за експлоадирането на пожара е получен в 12.27 часа през вчерашния ден и единствено четири минути по-късно първата пожарна кола е пристигнала на мястото. Заради мощните ветрове обаче пожарът скоро излязъл отвън надзор.

Някои къщи наоколо до града бяха избавени от екип от румънски пожарникари, описаха локалните хора.

Разрастващият се фронт заплаши и морския курорт Лагониси и управляващите изпратите известия за евакуация на жителите на посредством незабавния телефонен номер 112.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР